Twist vs Slack: En roligere måde at arbejde på

Før Doist-teamet udviklede Twist, brugte vi Slack. Men efter to år var de negative bivirkninger åbenlyse. Kommunikationen foregik ikke asynkront, hvilket betød, at problemer og løsninger diskuteret af team-medlemmer i Europa og Asien allerede var blevet begravet før team-medlemmer i USA nåede at vågne. Desuden følte vores team, at det var nødvendigt at være på 24/7 for ikke at gå glip af en vigtig diskussion eller beslutning.

Vi havde brug for en bedre organiseret, mere produktiv og roligere måde at arbejde på. Derfor udviklede vi Twist og har udelukkende brugt dét til vores team-kommunikation siden juni 2015.

Læs videre for at finde ud af, hvordan Twist kan hjælpe dig med at fokusere på koncentreret arbejde, fremme en sund team-kultur og opbygge en velorganiseret kilde til team-viden.

Vores problemer med Slack

Her er nogle af de udfordringer, vi oplevede i løbet af vores to år med Slack:

• Samtaler varuregelmæssige og korte. Chat i real-time afhang af en-linje-ad-gangen beskeder, hvilket ikke fremmede sammenhængende og tankevækkende samtaler.
  • Mange emner blev blandet sammen i én kanal, så det næsten var umuligt at holde styr på en hel samtale i dens oprindelige kontekst fra start til slut.
  • Vigtig team-viden – fx hvilke beslutninger der skal træffes og hvorfor – blev begravet og gik tabt i løbet af få timer. Dette var uretfærdigt over for vores team-medlemmer i afsidesliggende tidszoner, eller dem der blot var nødt til at logge af for at få udført noget vigtigt arbejde.
  • Det var svært at finde en samtale ved hjælp af søgning. Når du lavede en søgning i Slack efter et søgeord, var du nødt til at scrolle gennem en lang liste med uorganiserede resultater for at finde det, du ledte efter.
  • Da chat-baseret kommunikation foregår i real-time, ekskluderede det alle, der ikke var der i det øjeblik, den fandt sted.
  • Konstante notifikationer gjorde indhak i din begrænsede tid og opmærksomhed.
  • Selv hvis du havde slået notifikationer fra, ville frygten for at gå glip af noget vigtigt trække dig tilbage til app'en.
  • Gruppechats skabte en kultur, der prioriterede at være online over at udføre krævende og gennemtænkt arbejde. Dette bremsede vores vigtige projekter.

Det er ikke bare Slack. Ethvert synkront chatprogram, der kører i real-time, vil dræne din tid— sådan er chat bare.

Vi introducerer Twist

Twist løser de problemer, der opstår, når teams bruger real-time messaging apps.

Twist -- Altid organiseret og i kontekst

I Slack er det ikke muligt at gå tilbage til en hel samtale. I Twist organiseres samtaler altid nemt i tråde.

Problemet med Slacks ensporede kanaler er, at de ender som samtaler i samtaler i samtaler. Det er svært nok at komme ind i en diskussion et par timer senere, men forestil dig at forsøge at komme tilbage til diskussionen et par dage, uger eller endda måneder ud i fremtiden. Hvis du ikke var tilstede til at følge chatten i real-time, er det næsten umuligt at indhente hele dialogen.

Resultatet er at vigtige oplysninger går tabt. Ting bliver overset. Det er kaos.

I stedet…

Samtaler i Twist er altid tydeligt organiseret i emnefokuserede tråde.

Trådede samtaler gør det nemt at finde og indhente hvad der skete, fra start til slut. Alt holdes samlet ét fælles og søgbart sted, for evigt. Det betyder at du kan:

• Følge flere samtaler på én gang uden at blive overvældet eller miste følingen med, hvad der allerede er blevet dækket.
  • Underrette nye personer midt i en diskussion, og de vil nemt kunne blive opdateret på hele sammenhængen af, hvad der sker.
  • Få en URL til en hel samtale for at referere til den, dele den eller gemme den til senere.
  • Vende tilbage dage, uger, måneder eller endda år senere for at finde de oplysninger, du leder efter —i kontekst med den oprindelige samtale —uden at skulle spørge andre om det.

Det er en nydeligt organiseret, central kilde til team-viden, der opbygger sig selv.

Få din opmærksomhed tilbage og udfør meningsfuldt arbejde

I Slack er du altid nødt til at være online eller risikere at misse vigtige samtaler. I Twist kan du tage dig tid til at arbejde på dine projekter, og så vende tilbage senere for at følge op på dine tråde.

I gennemsnit bruger Slack-brugere 10 timer om dagen i app'en, og det er ikke underligt hvorfor. Chat går hurtigt, og hvis du ikke er på, risikerer du at gå glip af relevante samtaler. App'ens real-time-aspekt skaber en vane—og en underforstået forventning—om at være på konstant.

Men lidt efter lidt betaler du prisen, efterhånden som du bliver hevet ind i samtale efter samtale dagen lang. Det er det samme som at folk banker på dit kontor hvert andet minut– sidst på dagen føler du dig drænet, overvældet og meget uproduktiv.

Med Twist behøver du ikke at bekymre dig om, at du går glip af noget. Samtaler er organiseret i bestemte tråde, hvilket betyder at du kan snooze dine notifikationer, afslutte det du arbejder på og derefter svare på kommentarer i tråden, når det passer dig.

Twist har også en dedikeret Indbakke, der grupperer tråde, som du er involveret i. På den måde går du ikke går glip af noget, når andre team-medlemmer opdaterer.

Slack og real-time chat apps fremmer den modsatte kultur af, hvad tydelig, trådet kommunikation skaber. Med Twist er der en underforstået forventning om, at folk ikke bare hurtigt fyrer et svar afsted, men snarere tager sig tid til at svare så gennemtænkt som muligt.

Endvidere kan du snooze notifikationer uden at bekymre dig om, at du bliver udeladt. Gå bare i gang med at arbejde på et projekt uden forstyrrelser i et par timer, og følg så op senere. Twist giver dig mulighed for at lave dit bedste arbejde i stedet for at blive fanget i en brugerflade, der kræver din konstante opmærksomhed.

Det er på tide at flytte dit team væk fra en-linje-ad-gangen, chatbaseret kommunikation. Twist giver dit team det organiserede, rolige rum, de har brug for til at udføre koncentreret arbejde og løse svære problemer. Vi mener, at dette er vejen frem for velfungerende og produktive teams.

TL,DR: Hvad kan jeg med Twist?

• Samle al dit teams kommunikation tydeligt organiseret efter emne i tråde på ét let tilgængeligt, gennemskueligt sted.
  • Finde og følge op på hele samtaler uden at miste konteksten.
  • Fokusere på at få vigtigt arbejde gjort og svare, når det passer dig.
  • Beskytte dit teams opmærksomhed ved at underrette de rigtige mennesker.
  • Søge efter emner og finde de oplysninger, du har brug for uden at skulle spørge andre.

Andre ting, der adskiller Twist fra gruppechat-apps som Slack:

• Juster hvem du underretter, og hvor du bør være opmærksom på dine team-medlemmers opmærksomhed.
  • Opret grupper (fx Designteam) for at gøre det lettere at underrette alle de rigtige personer.
  • Tilgå én indbakke for at holde styr på relevante samtaler og følge op, når du er klar.
  • Stjernemarkér vigtige samtaler og gennemse dem ét sted.
  • Tråde har unikke URL'er, så du nemt kan henvise til, dele og gemme hele samtaler.
  • Videresend e-mails til tråde for at diskutere dem i kontekst sammen med dit team.
  • Brug direkte beskeder til overfladisk, privat kommunikation, mens du samtidig bruger asynkron kommunikation som standard.
  • Ingen "Jeg er online" indikator, ingen tricks til at holde dig logget ind. Kobl fra for at fokusere på dit arbejde og vend tilbage til dine ulæste tråde, når du er klar.
  • Twists status for Fridage til brug ved ferie-, syge- eller forældreorlov pauser alle notifikationer, indtil du vender tilbage, så du helt kan koble af fra arbejdet.
  • Opret flere Twist-arbejdsområder med blot én brugerkonto.
  • Twist er 33% billigere end Slack (vi har ikke investorer der skal betales tilbage).

Yderligere læsning:

Vi håber, dette hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning om hvilket kommunikationsværktøj, der passer til dit team. Vi hjælper gerne med eventuelle spørgsmål, du måtte have —  du er velkommen til at kontakte os når som helst på feedback@twistapp.com. Hav en god dag!