Wat is Twist?

Twist is een modern communicatiemmiddel waarmee u op een kalmere, productievere en meer georganiseerde manier uw werk kunt doen.

U heeft waarschijnlijk email en groepscat gebruikt om met uw team te communiceren. Misschien doet u dat nog steeds. Maar er is een probleem - het is heel lastig om belangrijke conversaties en informatie bij te houden, vooral als uw team groter wordt.

Twist lost die problemen op. Het organiseert uw teamcommunicatie zodat u rustig en effectief uw werk kunt doen. Door de conversaties met uw team op 1 plek te bewaren en deze in gesprekken te categoriseren kunt u makkelijk op onderwerpen zoeken, wanneer en vanaf welk toestel u ook wilt.

Krijg een beknopt overzicht van Twist door deze korte video te bekijken.

Om u en uw team te helpen een goede start te maken is het handig om deze korte gids te lezen:

• Organiseer uw conversaties in kanalen gebaseerd op afdeling, project of onderwerp.
  • Neem deel aan openbare kanalen of maak nieuwe aan.
  • Begin een gesprek binnenin een kanaal om bepaalde onderwerpen met uw collega's te bespreken.
  • Stel de juiste mensen op de hoogte, geef het de juiste titel en houd alles georganiseerd en makkelijk vindbaar.
  • Gebruik berichten voor directere en snelle samenwerking met 1 teamlid of een kleine groep.
  • Pas uw notificaties aan zodat u alleen op de hoogte wordt gesteld als u dat wilt.
  • Blijf altijd verbonden met uw team door Twist te downloaden op mobiele toestel en desktop.

Hoe het er uitziet

Uw team werkplek bestaat uit kanalen. Kanalen bestaan uit gesprekken. En gesprekken bestaan uit opmerkingen.

Kanalen

Organiseer conversaties per team, project of onderwerp

Met kanalen kunt u uw teamconversaties organiseren per team, onderwerp of wat u maar wilt. Kanalen kunnen gebaseerd zijn op dingen zoals:

• Specifieke projecten (ProductlanceringNieuw boekAndroid Update, etc.)
  • Afdelingen (MarketingDesignEngineeringKlantenservice, etc.)
  • Onderwerpen waar u in geinteresseerd bent (Leuke boeken, GoT Analyse, etc.)

U kunt een nieuw kanaal aanmaken - of deelnemen aan een van de bestaande openbare kanalen van uw team - door op de titel van het Kanaal te klikken of het + icoontje aan de rechterkant.

Als u een kanaal aanmaakt kunt u ervoor kiezen om deze openbaar te maken of privé:

Openbare kanalen

Iedereen in uw team kan een lijst met de openbare kanalen zien, en iedereen in uw team kan deelnemen aan elk openbaar kanaal.

Privé kanalen

Privé kanalen zijn alleen zichtbaar voor mensen die ervoor uitgenodigd zijn. Ze zullen niet te zien zijn in de volledige lijst met de kanalen van uw team.

Kanalen bestaan uit gesprekken…

Gesprekken

Begin een discussie met uw teamleden

Gesprekken is waar teamcommunicatie plaatsvindt in Twist - van het plannen van projecten tot bedrijfsbrede updates. Elk gesprek heeft een bepaald onderwerp dat u uitgebreid kan bespreken met uw collega's. Anders dan bij email of groepschat zijn Twist gesprekken georganiseerd, zijn ze makkelijk vindbaar en is een follow up ook zo gedaan.

Heeft u bijvoorbeeld een nieuw projectidee dat u met uw team wilt bespreken, of hebt u een lastig probleem dat een ingenieuze oplossing vereist? Maak dan simpelweg een nieuw gesprek aan, voeg een goede omschrijving toe als onderwerp en schrijf het bericht dat u wilt delen. Als u een bestand wilt toevoegen klikt en sleept u PDF's, documenten, spreadsheets of afbeeldingen naar het gesprek toe.

Elk lid van het kanaal kan uw gesprek lezen en er opmerkingen in plaatsen. De verschillende gesprekken in het kanaal worden bovenaan getoond als ze bijgewerkt worden.

Zie gesprekken als een emailketting - alleen maar georganiseerd en transparant, en laat niet elke keer dat u ze opent een stukje van uw ziel afsterven.

Inbox

Lees de laatste gesprekken door

Uw Inbox is een feed van alle gesprekken waar u aan meedoet. Elk gesprek dat u aanmaakt, waar u op reageert of waar u in getagd bent zal hier worden getoond als het is bijgewerkt. Alles dat u nog niet gelezen heeft komt bovenaan te staan.

Met ster

Sla belangrijke gesprekken op om er makkelijk toegang tot te krijgen

De Ster tab is een lijst van gesprekken die u heeft opgeslagen om er makkelijk toegang tot te krijgen. Perfect voor gesprekken waar u niet aan meedoet, maar die u wel in de gaten wilt houden. Of gesprekken die veel nuttige informatie bevatten die u vaak terug wilt lezen.

Mensen & groepen op de hoogte stellen

Houd de juiste teamleden op de hoogte

Als u een nieuw gesprek of opmerking aanmaakt, kunt u ervoor kiezen om bepaalde mensen of groepen mensen deel uit te laten maken van de conversatie. Als u mensen op de hoogte stelt weet u zeker dat uw opmerking in hun Twist inbox als ongelezen wordt getoond.

U kunt de volgende opties kiezen om mensen op de hoogte te stellen:

• Iedereen in kanaal: Deze optie is het beste om niet te vaak gebruiken, alleen als u iedereen op de hoogte wilt stellen van belangrijk nieuws en updates.
  • Iedereen in gesprek: Iedereen die heeft deelgenomen aan dat gesprek: degene die het gesprek is begonnen, iedereen die al op de hoogte is gesteld en iedereen die een opmerking heeft achtergelaten.
  • Individuele teamleden: Selecteer hun namen uit het keuzemenu.
  • Groepen: Groepen teamleden die vaak op de hoogte moeten worden gesteld over dezelfde onderwerpen (bv, Android team, Marketing team, Support team, etc.).

Groepen aanmaken

U merkt vast dat u op een gegeven moment steeds dezelfde groep mensen tagt - zoals het Marketing team of het Support team. Met groepen kunt u een notificatie naar dezelfde mensen sturen zonder dat u ze voor elke opmerking opnieuw allemaal apart moet toevoegen.

Iedereen in uw team kan een groep aanmaken. U hoeft enkel op de Team tab bovenaan in uw scherm te klikken. Klik vervolgens op het + icoontje aan de rechterkant van de titel van de groep om een nieuwe groep aan te maken, deze een titel te geven en te beslissen wie er onderdeel van wordt.

Wanneer u een gesprek of opmerking aanmaakt voor een groep mensen, hoeft u enkel de groepsnaam in de lijst te selecteren om iedereen tegelijkertijd te taggen.

Berichten

Voor wanneer u direct wilt communiceren

Soms moet je in realtime met een teamgenoot communiceren. Dat is waar berichten handig voor zijn.

In berichten kunt u een conversatie beginnen met een teamlid in een 1-op-1 chat, of u kunt een handvol leden selecteren voor een groepschat. Iedereen die deel uitmaakt van de chat zal op de hoogte worden gesteld als er een nieuw bericht is geplaatst.

Gesprekken vs. Berichten

Als u een doorlopend onderwerp hebt dat u met meerdere mensen wilt bespreken en waar u geen direct antwoord op hoeft te ontvangen, maakt u een gesprek aan.

Als u snel met een persoon of kleine groep mensen wilt communiceren, gebruikt u berichten.

Als u twijfelt, begin dan een gesprek. Alles blijft overzichtelijk en u kunt er later naar zoeken, zodat de gemeenschappelijke kennis van uw team zal blijven groeien.

Uw notificaties

Volledige controle over wanneer & waar u een notificatie ontvangt

Met de huidige manier van werken waarop je altijd bereikbaar moet zijn, hebben mensen die tijd maken deep work een enorm voordeel. In Je instellingen kan je Twist notificaties instellen waardoor je volledige controle hebt over wanneerhoe en voor welke evenementen je een notificatie ontvangt.

U kunt ook kiezen waar u uw notificaties wilt ontvangen – op desktop, mobiel of via email. U kunt daarnaast alle notificaties maximaal 8 uur lang op snooze zetten, voor wanneer u zich echt even wilt concentreren.

Neem de notificaties van uw team met u mee

Ontvang Twist op al uw toestellen

Met apps voor macOS, Windows, iOS, Android en het web blijven alle teamconversaties gesynchroniseerd op al uw toestellen. Altijd.

Ontmoet uw 24/7 Twist Support Team

Heeft u hulp nodig? Heeft u een bug gevonden? Of heeft u een idee?

Als u hulp nodig hebt of meer te weten wilt komen over de onderdelen van Twist, bezoekt u ons Twist Helpcentrum om antwoorden te krijgen, beginnersgidsen te lezen, best practices te zien en meer. Als u directe assistentie nodig heeft is ons Support team 24/7 beschikbaar.

We vinden het heel erg fijn dat u Twist gebruikt. We hopen dat het u helpt om een kalmere, georganiseerdere en productievere manier van werken te bereiken.