Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Dodawanie lub usuwanie osób z wiadomości grupowej

Dodanie członka zespołu do istniejącej wiadomości grupowej jest proste. Oto, jak to zrobić.

Jak dodać użytkownika do odbiorców wiadomości grupowej

  1. Otwórz rozmowę, do której zamierzasz kogoś dodać.
  2. Kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Kliknij Zarządzaj uczestnikami.
  4. Wpisz imię osoby, którą chcesz dodać w polu Szukaj wg nazwy, pole uzupełni się automatycznie.
  5. Wybierz osobę, którą chcesz dodać.
  1. Otwórz rozmowę, do której zamierzasz kogoś dodać.
  2. Naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Członkowie z menu.
  4. Naciśnij ikonę profilu+ w prawym górnym rogu.
  5. Wpisz imię osoby, którą chcesz dodać; działa autouzupełnianie.
  6. Naciśnij imię osoby.
  1. Otwórz rozmowę, do której zamierzasz kogoś dodać.
  2. Kliknij nazwę rozmowy na górze okna czatu, aby zobaczyć uczestników.
  3. Wybierz +Dodaj członków w oknie ze szczegółami.
  4. Użyj paska wyszukiwania, aby znaleźć danego członka zespołu lub przewiń ekran w dół, aby ręcznie znaleźć członka zespołu.
  5. Naciśnij imię osoby.
  6. Naciśnij Zapisz.
Podczas dodawania członków zespołu do konwersacji należy pamiętać o kilku rzeczach.
  • Nowo dodany członek zespołu będzie mógł zobaczyć pełną historię wiadomości.
  • Twist nie pozwala na dodanie kolejnego członka do rozmów 1-na-1.

Jak usunąć użytkownika z odbiorców wiadomości grupowej

Czasami możesz chcieć wyłączyć wybraną osobę z konwersacji. Być może obecność tego użytkownika nie jest już wymagana lub powoduje komplikacje. Oto jak wyłączyć wybraną osobę z rozmowy grupowej.

  1. Otwórz rozmowę, z której chcesz kogoś usunąć.
  2. Kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Kliknij Zarządzaj uczestnikami.
  4. Znajdź imię członka zespołu, którego chcesz usunąć, kliknij przycisk Usuń znajdujący się obok imienia.
  1. Otwórz rozmowę, z której chcesz kogoś usunąć.
  2. Kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Członkowie z menu.
  4. Naciśnij i przytrzymaj nazwę użytkownika, którego chcesz usunąć.
  5. Naciśnij ikonę profilu ze znakiem minus w prawym górnym rogu.
  1. Otwórz rozmowę, z której chcesz kogoś usunąć.
  2. Naciśnij listę uczestników rozmowy w górnej części okna czatu.
  3. Pojawi się okno Szczegóły.
  4. Znajdź nazwę użytkownika, którego chcesz usunąć. Naciśnij znajdującą sie obok niej czerwoną ikonę profilu ze znakiem X.
Pamiętaj, że nie możesz nikogo usunąć z wiadomości bezpośredniej (1 na 1), ale możesz go wyciszyć.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 2