Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Archiwizacja kanału

Archiwizacja nieaktualnych kanałów pozwala lepiej organizować i wizualizować aktywne oraz nieaktywne kanały. Zarchiwizowany kanał nie będzie już wyświetlany na liście kanałów.

Tylko administratorzy zespołów i właściciele kanałów mogą w każdej chwili przywrócić kanały z archiwum. Członkowie zespołu zachowają dostęp do archiwalnego kanału, lecz nie będą mogli wprowadzać w nim żadnych zmian lub aktualizacji wątków.
  1. Otwórz kanał.
  2. Kliknij ikonę trzech kropek na prawo od nazwy kanału.
  3. Kliknij Archiwizuj kanał.
  4. Pojawi się okno z pytaniem, czy na pewno chcesz archiwizować kanał. Kliknij Archiwizuj.
  1. Otwórz kanał.
  2. Naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Naciśnij Archiwizuj kanał.
  4. Pojawi się okno z pytaniem, czy na pewno chcesz archiwizować kanał. Wybierz Archiwizuj.
    1. Otwórz kanał.
    2. Naciśnij nazwę kanału w lewym górnym rogu.
    3. Naciśnij Archiwizuj kanał.
    4. Pojawi się okno z pytaniem, czy na pewno chcesz archiwizować kanał. Wybierz Archiwizuj.
Jeśli masz zainstalowaną wersję iOS 13 lub nowszą, możesz również użyć menu kontekstowego kanału, aby go zarchiwizować.
Nie można zarchiwizować kanału ogólnego, który został utworzony wraz z zespołem. Kliknij tutaj, aby przeczytać więcej o kanale ogólnym.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 1