Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Kanały publiczne i prywatne

Czym różnią się kanały publiczne od kanałów prywatnych?

W Twist istniejądwa rodzaje kanałów: publiczne oraz prywatne.

Kanał publiczny jest widoczny dla każdego członka Twojego zespołu. Mogą oni widzieć kanał, gdy przeglądają kanały i mogą dołączyć do kanału, jeśli uważają, że ten temat ich interesuje. Kanały publiczne to te, które mają hashtag (#) w tytule.

Prywatny kanał jest widoczny tylko dla wybranych członków tego kanału – nie pojawi się na liście kanałów przeglądanych przez zespół. Kanały prywatne to kanały z ikoną kłódki w tytule.

Jak zmienić kanał w publiczny lub prywatny?

Jeśli zdecydujesz, że pewne rozmowy lepiej jest prowadzić w tajemnicy, lub jeśli chcesz udostępnić prywatne rozmowy dla reszty zespołu, możesz łatwo zmienić ustawienia prywatności kanałów Twist. Oto, jak to zrobić.

  1. Wejdź w listę kanałów, najedź kursorem na nazwę kanału i kliknij ikonę trzech kropek.
  2. Kliknij Edytuj kanał.
  3. Kliknij Edytuj kanał.
  4. Wybierz Prywatny lub Publiczny z menu rozwijanego Pola prywatności.
  5. Kliknij Zapisz.
  1. Otwórz kanał.
  2. Naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Informacje o kanale.
  4. Naciśnij ikonę menu w prawym górnym rogu.
  5. Wybierz Prywatny lub Publiczny.
  6. Naciśnij Zapisz.
  1. Otwórz kanał.
  2. Naciśnij nazwę kanału na górze.
  3. Naciśnij Edytuj w prawym górnym rogu.
  4. Wybierz Prywatny lub Publiczny.
  5. Naciśnij Zapisz.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 5 z 6