Usuwanie kanału

Jeśli Twój zespół nie korzysta już z danego kanału, możesz go w prosty sposób usunąć.

Po usunięciu kanału wszystkie jego dane są całkowicie usuwane i nie można już uzyskać do nich dostępu. Jeśli uważasz, że będziesz potrzebował(a) dostępu do tych danych później, zalecamy archiwizację kanału zamiast jego usunięcia.
  1. Musisz być administratorem zespołu lub właścicielem kanału.
  2. Usuń wszystkich członków z kanału, który chcesz usunąć.
  3. Archiwizacja kanału
  4. Znajdź zarchiwizowany kanał (tutaj możesz zobaczyć, jak znaleźć listę archiwizowanych kanałów) i opuść kanał. Jako ostatnia osoba w kanale, zostaniesz poproszony(-a) o potwierdzenie, czy chcesz opuścić i usunąć kanał.
  5. Potwierdź usunięcie kanału.
Nie można usunąć kanałów, które zostały wstępnie założone w obszarze roboczym Twist. Można je natomiast archiwizować, aby nie były widoczne.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 2 z 2