Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Co się dzieje z nowymi użytkownikami w Twist?

Przyjmijmy, że właśnie utworzyłeś(-aś) zespół w Twist i zaprosiłeś(-aś) do niego swoich współpracowników, używając e-maila lub linku z zaproszeniem. Wszyscy przyjęli zaproszenia i dołączyli do Twojego zespołu.

Jako administrator zespołu, być może zastanawiasz się jednak, co dany użytkownik widzi, co może zrobić i do jakich zasobów ma dostęp. Świadomość tego pozwoli Ci lepiej zrozumieć potrzeby użytkowników i pomóc im w osiągnięciu celów.

Każdy nowo przyjęty członek zespołu w Twist:

  • dołącza do kanału ogólnego i wiadomości ogólnych Twojego konta Twist
  • nie będzie uczestnikiem żadnych innych kanałów, dopóki nie zostanie do nich zaproszony
  • może przeglądać kanały publiczne i dołączać do nich
  • może zobaczyć, kto jest w zespole, używając zakładki Zespół
  • może wysłać wiadomość do dowolnego członka zespołu
  • może rozpocząć nowy wątek w dowolnym kanale publicznym
  • może tworzyć nowe kanały oraz zapraszać do nich członków zespołu
  • może przeglądać historię dowolnego wątku lub kanału publicznego
  • nie ma dostępu do kanałów prywatnych, o ile nie zostanie do nich zaproszony
  • nie zostaje automatycznie dodany do żadnych kanałów
Gdy tworzysz nowy kanał w Twist, członkowie zespołu nie są do niego zapraszani automatycznie. Jeśli chcesz, aby mieli do niego dostęp, należy zaprosić ich do kanału.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 2