Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Używanie Dysku Google z Twist

Udostępnij zespołowi dowolny plik ze swojego dysku Google. Oto, jak to zrobić:

  1. Kliknij ikonkę spinacza z lewej strony poniżej swojego komentarza lub po prawej stronie wiadomości.
  2. Wybierz Dysk Google.
  3. Jeśli po raz pierwszy korzystasz z dysku Google, zaloguj się do swojego konta.
  4. Wybierz plik, który chcesz udostępnić i kliknij Wybierz.
  5. Zaznaczony plik zostanie przesłany, zamieniony w link w formacie Markdown i załączony do Twojego komentarza lub wiadomości.
Ta funkcja nie jest jeszcze dostępna w aplikacji na macOS.
Ta funkcja nie jest jeszcze dostępna dla aplikacji na iOS.
  1. Kliknij ikonkę spinacza z lewej strony poniżej swojego komentarza lub wiadomości.
  2. Wybierz Menadżer plików.
  3. Naciśnij ikonę menu w lewym górnym rogu.
  4. Wybierz Dysk.
  5. Jeśli po raz pierwszy korzystasz z dysku Google, zaloguj się do swojego konta.
  6. Wybierz plik, który chcesz dodać.
  7. Zaznaczony plik zostanie pobrany i załączony do Twojej wiadomości lub komentarza.
Ta funkcja nie jest jeszcze dostępna w aplikacji dla Windows 10.

FAQ

Jak mogę uzyskać dostęp do plików z innego konta Google?

Należy odłączyć Twist przez dysk Google:

  1. Odwiedź stronę Google Drive
  2. W prawym górnym rogu, przyciśnij ikonkę koła zębatego i wybierz Ustawienia.
  3. Po lewej stronie, wybierz zakładkę Zarządzaj aplikacjami.
  4. Przewiń w dół aż zobaczysz ikonkę Twist i przyciśnij Opcje.
  5. Wybierz Odłącz od Dysku
  6. Potwierdź wybierając Odłącz.

Następnym razem, gdy spróbujesz dodać konto z dysku Google, będziesz mógł/mogła zalogować się za pomocą innego konta.

Dodaj konto Google na swoim urządzeniu:

  1. Otwórz Ustawienia.
  2. Wybierz Chmura i konta.
  3. Przewiń do końca listy i wybierz Dodaj konto.
  4. Wybierz Google.
  5. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby dodać swoje konto.

Czy mogę załączać pliki ze współdzielonego folderu na Dysku Google?

O: Tak, ale tylko jeśli właściciel konta nadał Ci uprawnienia umożliwiające jego udostępnianie.

W jaki sposób usunąć plik?

Wystarczy, że skasujesz link do pliku ze swojej wiadomości lub komentarza i usuniesz podgląd pliku:
  1. Kliknij ikonkę trzech kropek z lewej strony swojej wiadomości lub po prawej stronie komentarza.
  2. Wybierz Edytuj.
  3. Skasuj URL i kliknij Zapisz.

Wystarczy, że skasujesz link do pliku ze swojej wiadomości lub komentarza i usuniesz podgląd pliku:

  1. Naciśnij i przytrzymaj załącznik.
  2. Wybierz Usuń załącznik.
  3. Naciśnij Usuń.
Obecnie załącznik może zostać usunięty tylko poprzez usunięcie wiadomości lub komentarza. Pracujemy nad usprawnieniem tej funkcji.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 2