Loading the new Help Center
Loading the Help Center

Zamykanie wątku

Kiedy dyskusja na dany temat dobiegnie końca, możesz zamknąć wątek. Dzięki pozostali członkowie zespołu zobaczą, że temat został wyczerpany. Będą mogli zapoznać się z podsumowaniem dyskusji, a następnie przejść do aktywnych wątków.

Jak zamknąć wątek

  1. Otwórz wątek.
  2. Kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu wątku.
  3. Wybierz Zamknij wątek.
  4. (opcjonalnie) Napisz krótkie podsumowanie dyskusji.
  5. Kliknij Zamknij wątek.
  1. Otwórz wątek.
  2. Wybierz ikonę trzech kropek w prawym dolnym rogu wątku.
  3. Wybierz Zamknij wątek.
  4. (opcjonalnie) Napisz krótkie podsumowanie dyskusji.
  5. Naciśnij Gotowe aby zamknąć wątek.
  1. Otwórz wątek.
  2. Wybierz ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu wątku.
  3. Wybierz Zamknij wątek.
  4. (opcjonalnie) Napisz krótkie podsumowanie dyskusji.
  5. Kliknij ikonę wysyłania.
Zamknięte wątki nie zostają przeniesione do archiwum. Można do nich łatwo przejść z poziomu kanału lub Odebranych.

Dodaj podsumowanie

Jeśli chcesz, w momencie zamykania wątku możesz dodać podsumowanie dyskusji. Dzięki temu pozostali użytkownicy będą mogli szybko zorientować się, czego dotyczyły rozmowy oraz zapoznać z przyjętymi ustaleniami. Po tym, jak wątek zostanie zamknięty, podsumowanie będzie wyświetlane w postaci ostatniego komentarza w wątku.

Otwórz wątek ponownie

Każdy wątek może zostać ponownie otwarty w dowolnym momencie i przez któregokolwiek z uczestników kanału. To przydatne w momencie, gdy omówione kiedyś tematy znów stają się aktualne. Wątek może też zostać otwarty i ponownie zamknięty w sytuacji, kiedy któryś z uczestników dyskusji postanowi po dłuższym czasie dodać swoje ostatnie uwagi.

Ponownie otwarty wątek staje się aktywny, dając możliwość kontynuowania dyskusji. Użytkownicy zobaczą również wiadomość informującą o tym, że wypowiadają się w ponownie otwartym wątku.

  1. Otwórz wątek.
  2. Kliknij Skomentuj, aby ponownie otworzyć.
  3. Napisz krótko, dlaczego postanowiłeś(-aś) ponownie otworzyć ten wątek i kliknij Wyślij.
  1. Otwórz wątek.
  2. Naciśnij Skomentuj, aby ponownie otworzyć.
  3. Napisz krótko, dlaczego postanowiłeś(-aś) ponownie otworzyć ten wątek, a następnie naciśnij ikonkę wysyłania.

FAQ

Co się dzieje z zamkniętymi wątkami?

Zamknięte wątki zostają oznaczone zielonym symbolem. Dzięki temu członkowie zespołu mogą szybko odróżnić je od aktywnych dyskusji w kanale.

Kto może zamknąć wątek?

Wątek może zamknąć dowolna osoba będąca uczestnikiem kanału.

Kto może ponownie otworzyć wątek?

Wątek może ponownie otworzyć dowolna osoba będąca uczestnikiem kanału. Po opublikowaniu komentarza ponownie otwierającego wątek zostaną o tym powiadomieni członkowie zespołu wskazani przez użytkownika otwierającego wątek.

Dlaczego, po ponownym otwarciu wątku, muszę dodać komentarz?

Dodanie komentarza to najlepszy sposób, aby poinformować innych o przyczynach ponownego otwarcia wątku, zapewni też bardziej produktywną dyskusję.

Czy podsumowanie wątku może edytować dowolna osoba?

Nie. Może to zrobić tylko ten użytkownik, który zamyka wątek.

Czy można usunąć podsumowanie wątku?

Tak, jednak może to zrobić tylko osoba, która wcześniej zamknęła wątek. Usunięte podsumowanie zostanie zastąpione tekstem "Ten komentarz został usunięty". Wątek pozostanie zamknięty.

Co może się znaleźć w podsumowaniu?

Podobnie jak w przypadku zwykłych komentarzy, możesz dodać załączniki, multimedia, pliki, @wzmianki i inne. Nie ma jednak możliwości wyboru, którzy użytkownicy otrzymają powiadomienie o zamknięciu wątku. Zostanie ono automatycznie wysłane do wszystkich, którzy obserwują wątek.

Czy mogę ukryć zamknięte wątki w widoku kanału lub w Odebranych?

Nie. Aby zapewnić transparentność, w obecnej chwili wszystkie zamknięte wątki pozostają widoczne dla wszystkich członków zespołu.

Czy mogę wyszukiwać zamknięte wątki?

Oczywiście! Jeśli w wynikach wyszukiwania pojawi się zamknięty wątek, będzie on oznaczony zielonym symbolem. Jeśli korzystasz z Planu Darmowego, a wątek jest starszy niż 30 dni, nie zobaczysz go w wynikach wyszukiwania.

W obecnej chwili nie ma możliwości filtrowania wątków z uwzględnieniem tego, czy zostały one zamknięte.

Czy zamknięty wątek może zostać przeniesiony do innego kanału?

Tak. Zamknięty wątek może zostać przeniesiony do innego kanału przez twórcę wątku lub administratora zespołu. Przeniesienie wątku nie jest równoznaczne z jego ponownym otwarciem.

Czy mogę zmienić temat zamkniętego wątku?

Tak. Wątek pozostanie zamknięty, a użytkownicy zobaczą wiadomość z informacją, że jego temat został zmieniony.

Czy mogę przesłać e-mail do zamkniętego wątku?

Tak. Spowoduje to automatyczne otwarcie wątku.

Co się stanie z integracjami w momencie, gdy wątek zostanie zamknięty lub ponownie otwarty?

Każda integracja publikująca treści w wątku zostanie automatycznie wstrzymana w chwili, gdy wątek zostanie zamknięty. Otwórz stronę integracji swojego zespołu aby sprawdzić, które integracje zostały wstrzymane.

Ponowne otwarcie wątku spowoduje uruchomienie wszystkich związanych z nim integracji.

Czy mogę dodać integracje do zamkniętego wątku?

Niestety nie ma takiej możliwości. Aby dodać integracje, należy najpierw ponownie otworzyć wątek.

Mój zespół korzysta z planu Darmowegoy. Co się stanie z zamkniętym wątkiem po 30 dniach?

Wątek przestanie być dostępny po 30 dniach od jego zamknięcia. Tak jak w przypadku każdego innego wątku, jego zawartość będzie bezpiecznie przechowywana na naszych serwerach, jednak niewidoczna dla Twojego zespołu. Jeśli zdecydujesz się na ulepszenie Twist do wersji Bez Ograniczeń, wszystkie zamknięte wątki staną się ponownie widoczne i dostępne dla zespołu z perspektywy kanału i Odebranych.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 4 z 4