Skapa en kanal

Twistkanaler är ett bra sätt att knyta konversationer till ett specifikt team, projekt eller ämne. Du kan till exempel ha kanaler som Kundtjänst, Omprofilering eller Formgivning. Läs mer om hur man organiserar sina kanaler här.

Läs Vad är kanaler? för att lära dig allt du behöver veta om kanaler.

Om du startar ett nytt projekt eller introducerar ett helt nytt team för Twist, så kommer du kanske vilja starta en ny kanal till dina medlemmar. Såhär gör man.

1. Öppna fliken Trådar.
  2. I kanallistan klickar du på + till höger om Kanaler
  3. Klicka på Ny kanal.
  4. Skriv in kanalnamnet.
  5. Välj kanalfärg genom att klicka på färgpricken.
  6. Gör en beskrivning av din kanal.
  7. Välj om du vill att din kanal ska vara öppen eller privat.
  8. Lägg till teammedlemmar genom att skriva deras namn i sökfältet.
  9. Klicka på Skapa längst ned till höger.
  1. Öppna fliken Trådar.
  2. Skrolla längst ned i kanallistan och tryck på Lägg till kanal.
  3. Tryck på Skapa längst upp till höger.
  4. Skriv in kanalnamnet.
  5. Gör en beskrivning av din kanal.
  6. Tryck på färgpricken för att välja kanalfärg.
  7. Välj om du vill att din kanal ska vara öppen eller privat.
  8. Tryck på Skapa längst upp till vänster.
  9. Din kanal är skapad och du kan lägga till medlemmar genom att följa dessa instruktioner.
  1. Öppna fliken Trådar.
  2. I kanallistan trycker du på + till höger om Kanaler
  3. Tryck på + längst upp till höger.
  4. Skriv in kanalnamnet.
  5. Tryck på färgpricken för att välja kanalfärg.
  6. Gör en beskrivning av din kanal.
  7. Välj om du vill att din kanal ska vara öppen eller privat, med integritetsreglaget.
  8. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  9. Välj dem du vill lägga till genom att trycka på deras namn. En bock kommer att synas bredvid deras namn.
  10. När du har valt alla användare eller grupper som du vill bjuda in, trycker du på Skapa längst upp till höger.

Vanliga frågor

Fråga: Om jag skapar en öppen kanal, kommer alla teammedlemmar att bjudas in?

Svar: Nej. När du skapar en öppen kanal så väljer du vilka teammedlemmar du vill bjuda in till kanalen. Dessa inbjudna medlemmar är nu kanalföljare som kan skapa trådar, läsa trådar och bli inbjudna till alla trådar i kanalen. Andra teammedlemmar kan se din kanal och gå med i den om de vill.