Använd Google Drive med Twist

Dela alla sorters filer från din Google Drive med ditt team i Twist. Såhär gör du:

1. Klicka på gemikonen som ligger till vänster om kommentaren, till höger om ditt meddelande.
  2. Välj Google Drive.
  3. Om detta är första gången du går in i Google Drive, loggar du först in på ditt konto.
  4. Välj vilken fil du vill dela och klicka på Välj.
  5. Den valda filen kommer att laddas upp, omvandlas till en Markdownlänk och läggas till i din kommentar eller meddelande.
Denna funktion är inte tillgänglig ännu för macOS-appen.
Denna funktion är inte tillgänglig ännu för iOS-appen.
  1. Tryck på gemikonen längst ned, till vänster om din kommentar eller meddelande.
  2. Tryck på Filhanterare.
  3. Tryck på menyikonen längst upp till vänster.
  4. Välj Drive.
  5. Om detta är första gången du går in i Google Drive, loggar du först in på ditt konto.
  6. Tryck på filen som du vill lägga till.
  7. Den valda filen kommer att laddas upp och läggas till i din kommentar eller meddelande.
Denna funktion är inte tillgänglig ännu för Windows 10-appen.

Vanliga frågor

Fråga: Hur kommer jag åt filer från ett annat Google Drive-konto?

Svar: Då behöver du koppla bort Twist via Google Drive:

1. Gå till https://drive.google.com
  2. Längst upp i högra hörnet trycker du på kugghjulet och väljer Inställningar.
  3. Till vänster väljer du fliken Hantera appar.
  4. Skrolla nedåt tills du ser Twist och tryck på Alternativ.
  5. Välj Koppla bort från Drive.
  6. Bekräfta genom att trycka på Koppla bort.

Nästa gång som du försöker lägga till en Google Drive-fil, kommer du att kunna logga in med ett annat konto.

Svar: Du lägger bara till det Googlekontot på din enhet:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Moln och konton.
  3. Välj Lägg till konto.
  4. Välj Google.
  5. Följ instruktionerna för att lägga till ditt konto.

Fråga: Kan man bifoga filer från en delad Google Drive-mapp?

Svar: Ja, men endast om filens ägare har gett dig tillstånd att dela den.

Fråga: Hur tar man bort en fil?

Svar: Ta bort länken från ditt meddelande eller kommentar och radera förhandsvisningen av filen:
  1. Klicka på ikonen med de tre punkterna till vänster om ditt meddelande eller till höger om din kommentar.
  2. Välj Redigera.
  3. Ta bort URL:en och klicka på Spara.
  4. Klicka sedan på x till vänster om bilagan och klicka på Radera.

Svar: Ta bort länken från ditt meddelande eller kommentar och radera förhandsvisningen av filen:

1. Håll in länge på bilagan.
  2. Välj Ta bort bilaga.
  3. Tryck på Radera.
Svar: För närvarande kan en bilaga endast raderas genom att radera meddelandet eller kommentaren. Vi jobbar på att kunna förbättra detta.