Stäng en tråd

Efter att en konversation nått en slutsats, stänger du tråden så att alla vet att den är avslutad. Man kommer att kunna få en snabbtitt på trådens slutsats och kan sedan gå vidare och lägga fokus på mer aktiva ämnen. Din Twist håller sig på så vis i ordning och aktuell, samtidigt som den växer som central kunskapsbas för teamets alla beslut.

Såhär stänger man en tråd:

  1. Öppna en tråd.
  2. Längst upp till höger klickar du på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Stäng tråd.
  4. (Valfritt) Skriv en kort slutsats i bekräftelsefönstret.
  5. Klicka på Stäng tråd.

Web_-_Closed_Thread_with_conclusion.png

  1. Öppna tråden.
  2. Längst ned till höger trycker du på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Stäng tråd.
  4. (Valfritt) Skriv en kort slutsats.
  5. Tryck på Klar för att stänga tråden.

closeathread_ios_01.png

  1. Öppna tråden.
  2. Längst upp till höger trycker du på ikonen med de tre punkterna.
  3. Välj Stäng tråd.
  4. (Valfritt) Skriv en kort slutsats.
  5. Tryck på Stäng tråd.

closeathread_android_01.png

Stängda trådar arkiveras inte och kommer fortsätta vara lättåtkomliga - både i kanalen och i din inkorg.

Lägg till en slutsats

Du kan lägga till en valfri slutsats när du stänger tråden. Detta hjälper dig att ge andra i teamet kontext, så att dokumentet håller sig transparent. Skriv en slutsats för att förklara vad man kom fram till i tråden och att diskussionen nu är stängd. Slutsatsen kommer att läggas upp som en kommentar i tråden efter att den stängts.

Öppna en tråd igen

Trådar kan öppnas igen när som helst, av alla kanalmedlemmar. Detta är användbart för att gå tillbaka till äldre diskussioner som nu blivit relevanta igen. Eller så kanske en teammedlem har glömt att bidra med ett sista ord och då kan man öppna tråden igen för att lägga upp en kommentar och sedan åter igen stänga tråden.

Så snart en tråd är öppnad på nytt så blir den aktiv och diskussionen kan fortlöpa. Ett meddelande kommer att visas för att indikera trådens status som återöppnad.

  1. Öppna tråden.
  2. Klicka på Kommentera för att öppna igen.
  3. Berätta varför du vill öppna tråden igen och klicka på Lägg upp.
  1. Öppna tråden.
  2. Tryck på Kommentera för att öppna igen.
  3. Berätta varför du vill öppna tråden igen och tryck på skickaikonen.

Vanliga frågor

Fråga: Vad händer med stängda trådar i en kanal?

Svar: Stängda trådar kommer att markeras med en grön banderoll och/eller en bock. På så vis kan teammedlemmar direkt skilja dem från aktiva diskussioner i kanalen.

Fråga: Vem kan stänga en tråd?

Svar: Alla kan stänga en tråd så länge som de är medlemmar i kanalen.

Fråga: Vem kan öppna upp en tråd igen?

Svar: Alla kan öppna en tråd igen, så länge som de är medlemmar i kanalen. Så snart man har lagt upp en kommentar för att återöppna tråden, kommer markerade teammedlemmar i meddelandefältet att få en avisering.

Fråga: Varför måste jag lägga till en kommentar efter att jag öppnat tråden igen?

Svar: Vi kräver att man lägger till en kommentar för att visa sina teammedlemmar varför tråden öppnats igen. På så vis kan diskussionen fortlöpa på ett mer produktivt sätt.

Fråga: Kan alla redigera en tråds slutsats?

Svar: Nej, endast den person som stängde tråden kan redigera slutsatsen.

Fråga: Kan man radera en tråds slutsats?

Svar: Ja, men endast den person som stängde tråden kan göra detta. När en slutsats raderas, kommer den att ersättas med texten “Denna kommentar är raderad”. Tråden kommer att förbli stängd.

Fråga: Vad kan jag ha med i en slutsats?

Svar: Precis som i vanliga kommentarer så kan du lägga till bilagor, media, filer, @omnämna någon, med mera. Däremot så kan du inte välja vem som ska meddelas när du lägger upp slutsatsen. Alla som följer tråden kommer automatiskt att meddelas när den stängs.

Fråga: Kan man dölja stängda trådar i inkorgen eller kanalerna?

Svar: Nej. För närvarande kommer alla stängda trådar att vara synliga, för att behålla diskussionernas transparens för alla teammedlemmar.

Fråga: Kan man söka på stängda trådar?

Svar: Ja, det kan du definitivt! När en stängd tråd visas i dina resultat, så indikeras den med en grön banderoll och/eller en grön bock. Om du har Basversionen och tråden är äldre än 30 dagar, så kommer den inte att visas i dina sökresultat.

För närvarande går det inte att filtrera din sökning på stängda trådar.

Fråga: Kan man flytta en stängd tråd till en annan kanal?

Svar: Ja. Stängda trådar går att flytta till andra kanaler av kanalskaparen eller en teamadministratör. Att flytta tråden kommer inte att öppna den igen.

Fråga: Kan man redigera ämnesraden på en stängd tråd?

Svar: Ja. Tråden kommer att fortsätta vara stängd och ett meddelande kommer att tala om att ämnet har ändrats.

Fråga: Går det att vidarebefordra e-post till en stängd tråd?

Svar: Ja. Detta kommer automatiskt att öppna tråden igen.

Fråga: Vad händer med integrationer när en tråd stängs eller återöppnas?

Svar: Alla integrationer som publicerar innehåll till tråden kommer automatiskt att pausas så snart tråden stängs. Du kan kolla alla pausade integrationer på teamets integrationssida.

Om tråden öppnas igen, kommer även integrationen att återaktiveras.

Fråga: Går det att lägga till integrationer i en stängd tråd?

Svar: Nej. Tråden behöver först öppnas upp igen för att man ska kunna lägga till integrationer i den.

Fråga: Mitt team har Basversionen. Vad händer om jag stänger en tråd efter 30 dagar?

Svar: Tråden kommer inte längre att vara åtkomlig 30 dagar efter att den har stängts. Precis som med andra trådar så kommer dess innehåll att ligga i tryggt förvar på våra servrar, men de kommer inte att synas för någon i ditt team. Om du skulle välja att uppgradera till Twist Unlimited, så kommer de stängda trådarna att synas igen och de går att nå genom både kanalen och inkorgen.